Civil szervezetek

Községi Polgárörség Közhasznú Egyesületünk

1999-ben alakult közel negyven fővel. Az akkori alapító tagok közűl ma már sajnos csak egy személy, Fenyves György az aktív polgárőr. Az évek során sokat változott a tagság összetétele. Szervezetünk 16 fős létszámmal 2005-ben átalakúlt Közhasznú Egyesületté. Napajainkra kialakult a mai 19 fős létszám, amelyben ugyanúgy találhatók tanulók, aktívan dolgozók és nyugdíjasok, nők és férfiak egyaránt. Tevékenységünket társadalmi munkában, díjazás nélkül végezzük, amelyhez az évek folyamán a pályázatokon elnyert pénzekből tudtuk fedezni a felszereléseink beszerzését. A község életében sok-sok rendezvény biztosításában, bűnelkövetés megakadályozásában és bűnözők elfogásában vettünk részt, segítettük a rendőrség és egyébb hatóság munkáját. Az illegális fakitermelést is több esetben megakadályoztuk, de részt vettünk az ezredforduló idején fenyegető árvíz megelőzésében. Az Önkormányzattal együttműködve a szélsőségesen hideg teleken felkeressük az idős, egyedül élő lakosokat. Céljaink változatlanok maradtak az alapítás óta: környezetvédelem, katasztrófavédelem, bűnmegelőzés, a közlekedésbiztonság fokozása.
Tagja vagyunk az Országos Polgárőr Szövetségnek, annak meghírdetett országos akcióiban részt veszünk. A helyi feladatokat pedig önállóan, lelkes kis csapatunk összefogásával tervezzük meg és hajtjuk végre.
2008-ban ifj. Varga Sándor tagunk elnyerte az Országos Polgárőr Kupát, amelyet közlekedésbiztonsági versenyek sorozatán való eredményes szereplésekkel érdemelt ki.

Elérhetőségünk:
Postacím: 5084 Rákócziújfalu, Sallai út 23/a (Szolgáltatóház I.emelet).
Polgárőr iroda: 5084 Rákócziújfalu, Felszabadulás u.
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
skype: rakoczipolgaror

Elnökség:
Elnök: Pusztai Ferenc
Elnök-helyettes: Fenyves György
Titkár: Theisz Ferenc

Felügyelő Bizottság:
Elnök, tag: Barta Sándor
Tag: Kovács Attila


Taglétszám:
19 fő

 

Pályázatok

 

kekkh

Hasznos linkek

 

kekkh


kormanyhivatal


streetview


ugyfelkapu


 

Go to top